Acordarea premiilor anuale pentru „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor” şi „Ziua bibliotecarului din România”

 

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Judeţean Iaşi a marcat „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor” şi „Ziua bibliotecarului din România” printr-o manifestare care a avut loc vineri, 20 aprilie 2012, la Muzeul Unirii din Iaşi. Evenimentul, iniţiat de doamna consilier judeţean Magdalena Lupu şi organizat în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, a avut printre participanţi reprezentanţii Consiliului Judeţean, cercetători, bibliotecari, oameni de cultură şi lideri politici din judeţul Iaşi.

Programul manifestării a început cu lansarea volumului Un secol de frământări agrare şi drama ţăranului român de Constantin Dropu, susţinută de acad. Constantin Cotea, urmată de prezentarea volumului Liber Amicorum. Un manuscris uitat?!, de către prof. univ. dr. Cătălin Bordeianu, directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”. De asemenea a fost lansată campania Cartea, hrana de suflet a fiecărui copil, care are ca scop colectarea de cărţi pentru bibliotecile publice, în parteneriat cu instituţiile mass-media şi societatea civilă din Iaşi.

Momentul cel mai important a reprezentat decernarea Premiului anual şi a Diplomei de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar şi cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi, instituite de Consiliul Judeţean Iaşi şi acordate anual cu ocazia „Zilei bibliotecarului din România” – 23 aprilie. Aceste premii, ca o recunoaştere publică, au rolul de a răsplăti material şi simbolic specialiştii care au avut realizări profesionale deosebite în anul precedent.

În acest an, Diploma de Excelenţă pentru cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi a fost acordată  Bibliotecii Orăşeneşti „Universul cunoaşterii” din Tg. Frumos, pentru întreaga activitate desfăşurată în folosul comunităţii, iar Diploma de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar a revenit doamnei Aurica Dvoracic, coordonator al Centrului de Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate şi ataşamentul cu care a slujit biblioteca de-a lungul anilor, doamnei Elena Leonte (fost director al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”) i-a fost acordată Diploma de Excelenţă.

Diplomele şi premiile au fost înmânate de către domnul Mihai Baciu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, cercetare ştiinţifică, cultură, culte, tineret, sport şi turism din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

La sfârşitul decernării premiilor, invitaţii au avut plăcerea sa asculte câţiva copii care studiază vioara, de la Palatul Copiilor Iaşi, interpretând fiecare câte o melodie, acompaniaţi la pian.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s