„Săptămâna Națională a Voluntariatului”

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, prin Serviciul Proiecte şi Programe Culturale, alături de partenerii acestuia vă invită la seria de activităţi organizate în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, cel mai important eveniment de peste an dedicat voluntarilor din întreaga ţară.

Activităţile din cadrul SNV 2012 se vor desfăşura în perioada 14-20 mai şi poartă sloganul „Voluntariatul nu e o poveste! Voluntariatul e de povestit!”.

Ca în fiecare an, SNV cuprinde o gamă diversificată de acţiuni dedicate voluntariatului, după cum urmează: miercuri, 16 mai – desfăşurarea Campaniei „Cartea, hrana de suflet a fiecărui copil”, prin intermediul căreia vor fi dotate trei biblioteci şcolare din judeţul Iaşi;  joi, 17 mai – workshop-ul cu tema „Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor”, la care sunt invitaţi să participe tineri liceeni din Iaşi interesaţi de activităţile specifice voluntariatului, urmat de o festivitate de premiere a voluntarilor bibliotecii; vineri, 18 mai – concurs de origami, la Filiala „Ateneu” a bibliotecii; duminică, 20 mai – concursul „Cel mai bun ecologist ieșean”, ce va avea loc pe Bd. Ştefan cel Mare, în cadrul Târgului de voluntariat Expo-Voluntar, ce are ca scop promovarea voluntariatului, reunind toate asociaţiile şi fundaţiile din Iaşi. Vor fi premiate cele mai bune desene, fotografii și colaje care vor reda acţiuni de voluntariat şi va fi prezentată o „carte a comunității”, în care vor scrie persoanele cu care se va interacționa. Ieșenii vor putea propune noi activităţi de voluntariat şi alte acţiuni pe care doresc să le regăsească la bibliotecă.

Anul acesta s-au alăturat bibliotecii: Asociaţia „Civitan Club” Iaşi, Filiala Iaşi a Asociaţiei Nevăzătorilor, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” şi Grupul Şcolar „Anghel Saligny”.

Evenimentul este iniţiat la nivel naţional de Pro Vobis – Centrul Naţional de Voluntariat, în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat. La Iaşi, evenimentul este coordonat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru mai multe informaţii, persoană de contact: Irena Brodoceanu. Telefon: 0743 140567; e-mail: brodoceanu@yahoo.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s