Desfășurarea activităților din „Săptămâna Națională a Voluntariatului”

 

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, cel mai important eveniment de peste an dedicat voluntarilor din întreaga ţară, și-a desfășurat anul acesta cea de-a XI-a ediție, purtând sloganul Voluntariatul nu e o poveste! Voluntariatul e de povestit!.

Acţiunile dedicate voluntariatului au cuprins următoarele activități:

Miercuri, 16 mai s-a desfăşurat Campania Cartea, hrana de suflet a fiecărui copil, prin intermediul căreia au fost dotate trei biblioteci şcolare din judeţul Iaşi.

Joi, 17 mai, la sediul Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Iași a avut loc manifestarea denumită Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, la care au participat elevi de la Gr. Șc. C. Brâncuși, interesați să presteze activitatea de voluntariat. Acestora le-au fost oferite informații despre modalitățile în care își pot oferi ajutorul, fie la bibliotecă, fie la Asociație și li s-a prezentat cum își desfășoară unele activități persoanele nevăzătoare, urmând ca pe parcurs să continue colaborarea. -> Galerie foto

Vineri, 18 mai, la Filiala Ateneu a bibliotecii a fost organizat un concurs de origami, iar duminică, 27 mai, în cadrul Târgului de voluntariat Expo-Voluntar, desfășurat pe Bd. Ştefan cel Mare și Sfânt a avut loc expoziția-concurs Cel mai bun ecologist ieșean, cu scopul desemnării celor  mai bune desene, fotografii și colaje, în funcție de preferințele trecătorilor. Acestora li s-a prezentat Cartea comunității, în care au putut scrie gânduri, idei și păreri despre carte, cultură sau voluntariat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s