~Scrisoare de la un voluntar…~

 

Gândurile unei tinere care desfășoară activitatea de voluntariat în cadrul Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Iași, expuse într-o scurtă scrisoare.

 

Să vă spun mai intâi cum mi-a venit dorința de a face voluntariat. În primul rând aveam câteva ore bune libere pe zi pe care doream să le umplu cu o activitate plăcută și care să mă scoată din ignoranța față de persoanele defavorizate.

Am început prin a-mi face o listă cu lucrurile pe care le fac cu placere și care m-ar motiva să perseverez într-o activitate de voluntariat. Am studiat psihologia din dorința de a putea fi alături persoanelor aflate în situații speciale, dar remunerația scăzută din acest domeniu m-a facut să mă îndrept profesional în altă direcție. Nu vroiam însă să mă despart de dorința mea, astfel că mi-am propus să țin legătura cu psihologia printr-o activitate de voluntariat. Toate acestea, combinate cu pasiunea pentru lectură și educație, m-au adus în fața oportunității de a contribui la îmbogățirea bibliotecii audio pentru nevăzători.

Am început cu înregistrarea cărții Cișmigiu et. Comp de Grigore Băjenaru. Este un roman cu adolescenți, care m-a binedispus la fiecare capitol și care m-a făcut nu de puține ori să fac pauze la înregistrare, pentru că nu mă puteam abține să râd la farsele elevilor poznași și la încurcăturile în care îi pun pe profesori. Este o carte pe care mi-aș fi dorit să o fi citit mai devreme, dar e bine și mai tarziu decât niciodată.

Programul studioului este flexibil, astfel că pot merge acolo oricând am timp disponibil. Materialul audio îl pot lua și corecta acasă cu ajutorul unui program de editare audio foarte ușor de folosit.

Sa vă mai spun că am cunoscut aici și o minunată doamnă bibliotecar, care ne face pe noi, voluntarii să simțim că activitatea noastră este importantă și ne molipsește cu energia și optimismul dumneaei. Ne-a făcut cunostință cu lumea nevăzătorilor și ne-a oferit fiecăruia ocazia de a veni cu propuneri, în funcție de pasiunile noastre individuale. Avem mici idei pe care deja am început să le punem în practică și care sperăm să îmbogățească viața persoanelor nevăzătoare.

 Alexandra Bercea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s