„In memoriam Alexandru Husar (1920-2009) / Constantin Ciopraga (1916-2009)”

 

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” a organizat evocarea „In memoriam Alexandru Husar (1920-2009) / Constantin Ciopraga (1916-2009)”, la împlinirea a 3 ani de la trecerea lor în eternitate. Întrunirea s-a desfăşurat în apropierea Muzeului „Mihail Sadoveanu” din Copou, în data de 1 iunie, ora 11:00, cu participarea a numeroase personalităţi ieşene şi apropiaţi ai celor doi, pastrându-se vie memoria acestora.

La omagierea celor două figuri emblematice au ţinut cuvântări profesorii universitari Constantin Parascan, Olga Rusu, Lucian Vasiliu şi nu numai, amintind momente din formarea lor culturalǎ în calitate de studenţi ai celor doi, d-l C-tin Parascan concluzionând  sintetic: „Bucuria de a avea asfel de dascǎli a fost şansa generaţiei noastre de a nu se pierde în timpuri foarte critice”.

Directorul Muzeului Literaturii Române, scriitorul Daniel Corbu şi-a prezentat recentul volum apărut: „Alexandru Husar în memoria contemporanilor”, din seria „Personalitǎţi în memoria contemporanilor”, care urmează a continua şi cu un volum dedicat regretatutului academician Constantin Ciopraga, a cǎrui apariţie a anticipat-o pentru aceastǎ toamnǎ.

Alte personalităţi ale lumii culturale ieşene participante la eveniment: Cassian Maria Spiridon, Gavril Istrate, Nicolae Creţu, Magda Ciopraga, Constantin Dram, Mandache Leucov, Valentin Talpalaru, Liviu Apetroaie, Nicolae Busuioc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s