Campania „Cartea, hrana de suflet a fiecărui copil”

 

Campania „Cartea, hrana de suflet a fiecărui copil” a fost organizată prin Serviciul Proiecte și Programe Culturale, în parteneriat cu societatea civilă și mass-media, cu scopul de a înființa sau dota biblioteci școlare din județ, după ce s-a colectat un număr de cărți necesar.

În perioada 25 aprilie-15 iunie 2012, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și filialele acesteia s-au primit donații din partea diferitor edituri și școli ieșene, Consiliului Județean, precum și membrilor comunității. Ulterior au fost livrate către beneficiari mobilierul și colecțiile de carte, care au fost organizate de personal specializat. Astfel, au fost înființate cinci biblioteci școlare în comunele ieșene Costuleni, Mironeasa, Moșna, Șcheia și Lungani.

Școlile generale cu clasele I-VIII din satele Covasna, Urșița, Cioca-Boca și comunele Moșna și Lungani dispun în prezent de biblioteci proprii, al căror fond de carte numără în genere circa 600 exemplare, cuprinzând literatură universală, școlară, lucrări de referință, atlase, cărți pentru copii, reviste „Convorbiri Literare” și „Cronica”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s