Programul „Școala altfel” – 2013

 

15Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași s-a implicat și anul acesta în Programul Naţional Şcoala altfel, care a avut loc în perioada 1-5 aprilie, atât la sediul central din Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt” nr. 8, cât și la filialele acesteia din Nicolina, Alexandru, Păcurari și Tătărași.

În această săptămână elevii au descoperit biblioteca pe parcursul unor vizite la secțiile care lucrează cu publicul, cu scopul de a încuraja şi promova lectura, au făcut o incursiune în lumea cărţilor și au susținut diferite momente artistice, concursuri. Pe data de 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii şi Tineret dar totodată și a zilei de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, s-au organizat expoziții de carte pentru copii, la Complexul Palas Mall și la Secția de Împrumut carte pentru copii. Astfel a fost adus un omagiu marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, cu intenția atragererii celor mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor care au înfrumuseţat copilăria multor generaţii din întreaga lume.

Avem convingerea că această „excursie” la bibliotecă a fost benefică pentru toţi vizitatorii și ne așteptăm ca elevii să revină cu drag, pentru a-și îmbogăţi cunoştinţele și a se cultiva.

Parteneri care au participat la acest program: Liceele Teoretice „Miron Costin“, „Al. I. Cuza“, „Waldorf“, Colegiul Naţional „M. Eminescu”, Colegiul Naţional „M. Sadoveanu”, Liceul Tehnologic „C. Brâncuşi“, Şcoala „Alexandru cel Bun“, Şcoala „Gh. Asachi”, Şcoala „Carol  I”, Şcoala „Şt. Bârsănescu”, Şcoala „T. Maiorescu”, Şcoala „P. Poni”, Şcoala „I. C. Brătianu”, Școala „Gh. Călinescu”, Grădiniţa P. N. „Dancu”, Grădiniţa P. P. Nr. 9, Grădiniţa P. N. nr. 6.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s