Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor. Acordarea premiilor anuale

 

„Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor” a prilejuit acordarea premiilor anuale pentru cea mai bună bibliotecă publică din județul Iași, cel mai bun bibliotecar și a unor distincții biblioteconomice. Evenimentul a avut loc vineri 19 aprilie 2013, orele 11:00, la Sala Muzeului Unirii, cu participarea reprezentanților Consiliul Județean Iași, cu sprijinul căruia au fost acordate premiile de excelență.

Decernarea premiilor a debutat cu înmânarea Diplomei de recunoștință pentru întreaga activitate doamnei Valeria Maftei, bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”. Desemnarea celei mai bune biblioteci publice din județul Iași, criterizată după totalitatea activităților desfășurate în decurs de un an, s-a îndreptat către Biblioteca orășenească Hârlău. Premiul Cel mai bun bibliotecar a fost acordat doamnei Irena Ioana Brodoceanu, șef Serviciul Proiecte și Programe culturale, al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, pentru activitatea realizată, constând într-o bună colaborare pe plan local pentru diferite programe, campanii, manifestări. Domnului prof. univ. dr. Cătălin Bordeianu i-au fost acordate o medalie și Diploma de excelență, pentru activitatea managerială depusă pe parcursul mandatului la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și o viață dedicată cărții.

Invitații au luat cuvântul, pe teme privitoare la patrimoniul scris din colecțiile Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, situației actuale a culturii în comunitate, precum și perspectivele de viitor pentru îmbunătățitea strategiei de promovare a acesteia, în contexte politice și organizatorice. Au fost prezenți președintele Consiliului Județean Iași, d-l Cristian Adomniței, noul director al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, d-l Dan Nicolae Doboș, cercetători, bibliotecari, scriitori, oameni de cultură, lideri politici.

Evenimentul a fost încheiat cu un moment artistic, susținut de eleva Ana Thea Panaite, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, interpretând un recital din Frederich Chopin, Rondo Op. 1 și Ludwig van Beethoven, Sonata Op. 31, partea I.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s