Concursul de creaţii literare şi plastice „Autori: copiii! – lumea ca metaforă și culoare” 2013

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, în colaborare cu Revista de cultură Cronica, lansează cea de-a 37-a ediție a concursului național „Autori: copiii! – lumea ca metaforă și culoare”. De importanță educativă și cu adresabilitate amplă în rândul tinerilor, concursul de creații literare și plastice contribuie la descoperirea talentelor, evidențierea lor, stimularea imaginației, creativității și îmbogățirea simțului artistic al participanților.

Regulament de participare

Concursul se adresează deopotrivă preşcolarilor, şcolarilor mici, elevilor de gimnaziu şi liceenilor din toată ţara, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 19 ani, care sunt invitaţi să își trimită creaţiile literare de orice gen şi/sau plastice. Criteriile esențiale de apreciere sunt originalitatea, acuratețea exprimării și bogăția artistică a operelor.

Regulamentul nu limitează numărul de lucrări ce pot fi trimise de un concurent. Nu vor fi acceptate lucrări deja premiate în cadrul unor concursuri similare. De asemenea, nu se impune un număr limită de caractere pentru o lucrare literară. În eventualitatea computerizării, la redactare se va folosi fontul Times New Roman 12, cu spaţiere de 1,5. Lucrările pot fi expediate fie pe adresele de e-mail cronica_iasi@yahoo.com sau bibiasi@hotmail.com (ale Revistei Cronica, respectiv Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”), fie pe adresa poștală a redacției Revistei Cronica, din Str. „Gh. I. Brătianu” nr. 22, Iaşi.

Lucrările plastice pot avea orice temă şi orice dimensiune, cu mențiunea ca pe verso să conţină numele şi prenumele autorului, grupa/clasa, numele grădiniţei/şcolii de care aparțin şi numele îndrumătorului. Desenele vor fi depuse la sediul central al bibliotecii  în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9-20, sau la cele patru filiale.

Termenul limită până la care pot fi trimise lucrări: 15 iunie 2013. Festivitatea de premiere va avea loc în luna septembrie, la Palatul Copiilor Iași. Mult succes tuturor participanţilor!

32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s