Cursuri de IT pentru seniori

 

Astăzi, 19 august 2013, la ora 10, a debutat Cursul de IT pentru seniori organizat de Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Asociația Modern Women’s Club, prin proiectul Click-Senior.

Participarea la cursuri este gratuită, sesiunile fiind livrate de bibliotecari ai Bibliotecii Județene Iași, în colaborare cu voluntari din partea Asociaţiei.

Timp de 4 săptămâni, cei 9 cursanți vor învăța noțiuni de bază legate de utilizarea calculatorului și a internetului. Conceput special pentru a se adapta nevoilor de informare și comunicare ale acestei categorii de vârstă, cursul pune accent pe noțiuni practice, legate de regăsirea pe internet a informațiilor utile în viața de zi cu zi, precum și pe utilizarea unor aplicații menite să faciliteze comunicarea cu rudele și prietenii aflați la distanță: e-mailul, mesageria instant, platforme de socializare.

Cursul se desfășoară la Centrul Cultural Multifuncțional pentru vârsta a treia, din Str. Străpungerii Silvestru nr. 28, centru înfiinţat de Asociația Modern Women’s Club din Iași. Printr-un parteneriat cu acest ONG, Biblioteca Judeţeană Iași a deschis recent un punct de împrumut în cadrul centrului, precum și un mini-laborator IT.  Cele 8 calculatoare au fost aduse la centru prin donații atrase de la 2 parteneri: 4 computere donate de IREX România, prin programul Biblionet (http://www.biblionet.ro/) și 4 computere donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, prin programul Assoclick (http://romania.assoclic.org/).

Dat fiind numărul mare de solicitări, intenționăm să tranformăm aceste cursuri într-un program permanent oferit de bibliotecă, în parteneriat cu Asociația Modern Women’s Club, pentru seniorii din Iași. Seriile ulterioare vor continua după același program, cu 2 întâlniri pe săptămână, timp de 4 săptămâni. Am deschis deja listele de așteptare, iar doritorii se pot înscrie la numărul de telefon: 0757687618.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s