De ce contează ce postezi – ateliere de bune maniere online și offline

 

Timp de 4 zile, la Biblioteca Județeană Iași am vorbit despre maniere. Și cum interacțiunea online joacă un rol tot mai important în viața noastră, am dedicat 2 zile regulilor de netiquette ( bune maniere online).  În perioada 20-23 august 2013 biblioteca a oferit adolescenților un atelier gratuit de bune maniere online și offline, după un concept propriu și original, dezvoltat de biblioteca noastră, prin proiectul E-tiquette, please. Este cea de-a cincea serie de curs pe care Biblioteca Județeană Iași o organizează prin acest proiect, despre care puteți afla mai multe detalii accesând site-ul despremaniere.ro.

Adolescenții care s-au înscris la curs au învățat, dincolo de regulile de comportare civilizată discutate pe parcursul atelierelor, de ce e important să fii atent la astfel de norme și, mai ales, cât de mult îi poate ajuta o astfel de atitudine pentru reușita lor personală și profesională. Firul roșu al cursului este ideea că spațiul virtual este doar o prelungire a spațiului real, unde interacționăm direct cu semenii noștri. Studii recente arată că peste 80% dintre angajatorii români verifică profilul de pe rețelele de socializare al candidaților pentru un loc de muncă, iar adolescenții sunt cei care, peste puțin timp, vor fi în postura de candidați. De aceea am acordat o mare atenție informațiilor care compun, în cazul fiecăruia dintre noi, prezența pe site-uri de socializare și, mai ales, deserviciilor pe care ni le pot aduce anumite postări. Am discutat despre e-mail, ca modalitate din ce în ce mai importantă de a menține comunicarea profesională, dar și despre regulile de curtoazie obligatorii chiar și atunci când vorbești pe messenger.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mai multe imagini de la atelierele din luna august puteți vedea pe pagina noastră de Facebook, accesând acest LINK.

Și pentru că nu mai este mult până la începerea anului școlar, reamintim profesorilor și bibliotecarilor interesați de replicarea unui astfel de curs că Biblioteca Județeană Iași pune la dispoziție, gratuit, toate materialele necesare pentru organizarea de ateliere de bune maniere. În plus, vă stăm la dispoziție cu recomandări și sfaturi utile pentru organizarea cursurilor, recomandări desprinse din experiența noastră: de la debutul proiectului, în martie 2012, am organizat 5 serii de curs și 7 ateliere de promovare în licee, instruind un număr total de peste 250 de adolescenți.

Detalii suplimentare puteți obține accesând site-ul despremaniere.ro  sau pe e-mail, la dresa diana@despremaniere.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s