A fost inaugurat Centrul Cultural Multifuncțional pentru Vârsta a Treia

 

Vineri, 27 septembrie 2013, a avut loc inaugurarea Centrului Cultural Multifuncțional pentru Vârsta a Treia din Iași, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Centrul se află în Strada Străpungere Silvestru nr. 28 și este deschis pentru toți ieșenii în vârstă de peste 50 de ani, cărora le propune o ofertă variată de activități de informare și petrecere a timpului liber.

La festivitatea de inaugurare a centrului au participat peste 100 de persoane: pensionari, voluntari ai centrului, reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în proiect. Printre invitați s-au aflat senatorul Mihaela Popa, consilierul județean Magdalena Lupu, directorul Bibliotecii Județene Iași, Dan Nicolae Doboș, directorul executiv al Casei de Pensii Iași, Adriana Grecu și directorul Direcției de Asistență Comunitară Iași, Daniel Ciubotariu. Evenimentul a inclus și un vernisaj al expoziției artistului plastic ieșean Florin Petrache și un recital susținut de formația Seniorii din Iași.

Deschiderea Centrului Cultural Multifuncțional pentru Vârsta a Treia este o inițiativă a Asociației Modern Women’s Club din Iași. Pe baza unui parteneriat cu asociația, Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi Iași a amenajat, în cadrul centrului, un punct de împrumut cu peste 1000 de titluri de carte, precum și un laborator cu 8 computere cu acces internet. În programul centrului se regăsesc, pe lângă cursuri de fotografie, limbi străine și IT, vernisaje de expoziții, lansări de carte, audiții muzicale, proiecții de filme, concursuri de șah și remy, târguri handmade, excursii. În plus, Centrul va asigura seniorilor care îl frecventează și servicii de consiliere psihologică și juridică.

Echipa care coordonează activitatea centrului este asigurată de instructori voluntari ai Asociației Modern Women’s Club, de pensionari din toate domeniile de activitate precum și de colaboratori din partea Bibliotecii Județene Gheorghe Asachi Iași.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s