Istoricul american Larry Watts va prezenta cărțile sale despre România la Biblioteca Judeţeană Iași


Afis LARRY Wats

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, prin Compartimentul American Corner, invită publicul ieșean la o întâlnire cu istoricul american Larry Watts și cărțile sale despre România. Analist politic și specialist intelligence, Larry Watts este autorul a două cărți de mare succes: ”Ferește-mă, Doamne de prieteni” (2011) și ”Cei dintâi vor fi cei din urmă. România la sfârșitul războiului rece” (2013).

Evenimentul va a avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 15, la sediul central al Bibliotecii Județene Iași.

Întâlnirea se adresează publicului larg și își propune să prezinte o perspectivă nouă asupra istoriei recente a țării noastre, așa cum este ea reflectată în cărțile lui Larry Watts. Vor fi prezentate în premieră pentru publicul din România, subiecte și chiar pasaje din următorul său volum.

larry wattsLarry Watts, analist politic și specialist intelligence a absolvit un masterat interdisciplinar care a inclus istoria în studii ruse și est-europene, un masterat și un doctorat axate pe relații internaționale și politică comparată. Baza sa ca analist și specialist politic conferă noutate abordării sale în privința istoriei României.

Accesul la documentele de mare importanță aparținând unor state din fostul Pact de la Varșovia, dar și ale Departamentului de Stat al SUA, precum și ale unor servicii secrete americane – documente desecretizate după 1989 – i-au permis autorului să prezinte atitudinea singulară a României în cadrul blocului sovietic într-o altă abordare, nemaiîntâlnită până acum la vreun istoric român.

Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989.

Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s