E-tiquette, please: un premiu de recunoaștere și o nouă serie de curs

diplomaLa sfârșitul săptămânii trecute, Biblioteca Județeană Iași a primit, în cadrul Conferinței Future Communities, organizată de IREX România, Premiul I la categoria Programe pentru Educație. Premiul a fost decernat bibliotecii noastre pentru proiectul E-tiquette, please – Cursuri de bune maniere online și offline. Început în martie 2013, proiectul își propune să crească șansele de reușită profesională și personală ale adolescenților, înarmându-i pe aceștia cu un set de abilități necesare pentru relaționarea cu cei din jur. Până acum, E-tiquette, please a însemnat: crearea unui site resursă pe teme de bune maniere online și offline, realizarea unei platforme de curs pentru un atelier de 2 zile, livrarea cursului complet sau a unor ateliere către 200 de liceeni ieșeni. În plus, am oferit (și continuăm să oferim gratuit) materialele pentru curs precum și sfaturi din experiența noastră legată de acest curs tuturor profesorilor sau bibliotecarilor interesați de replicare. Până în prezent, materialele create de noi au ajuns la peste 60 de biblioteci și școli din întreaga țară. Mai multe despre proiect (și despre maniere) puteți afla vizitând site-ul proiectului: despremaniere.ro. 

Mâine, 6 noiembrie 2013, de la ora 16, o nouă serie de cursanți încep atelierele de bune maniere online și offline. De data aceasta, este vorba de un grup de 14 tineri aflați în evidența Serviciului de Probațiune Iași. Cursul este organizat printr-un parteneriat între Bibliotecă și Serviciul de Probațiune, fiind livrat de un bibliotecar asistat de un consilier de probațiune.

Pentru cei interesați de replicarea proiectului, ne puteți contacta fie pe e-mail: diana@despremaniere.ro, fie telefonic: 0757687618 (Diana Ghiorghieș).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s