Ziua Independenței Poloniei, sărbătorită la Biblioteca Județeană Iași

 

Astăzi, 11 noiembrie, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi Uniunea Polonezilor din România  –  Dom Polski au sărbătorit  Ziua Independenţei Poloniei. Domnul Kazimir Longher, membru al Uniunii, a expus o serie de fotografii ilustrând viaţa polonezilor din România, precum şi activităţile Uniunii. Pe standurile bibliotecii au fost prezente mai multe publicaţii bilingve, cu accent pe diversele aspecte ale relaţiilor româno-polone sau pe activităţile desfăşurate de asociaţiile culturale poloneze în ţara noastră. Voluntarii bibliotecii, costumaţi în haine de nobili din secolul 18, au oferit informaţii şi materiale gratuite utilizatorilor interesaţi și i-au invitat să servească prăjituri tradiţionale poloneze.

Prin amabilitatea reprezentanților Uniunii Polonezilor din România, cărțile și fotografiile expuse astăzi vor intra în colecțiile bibliotecii, sub formă de donație din partea Uniunii.

Ziua Independenței Poloniei (Narodowe Święto Niepodległości) este o sărbătoare națională în Polonia, ce comemorează independența redobândită a Poloniei în 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s