Celebrating Thanksgiving Day at the American Corner Iaşi

 

În fiecare an, în ultima zi de joi a lunii noiembrie americanii sărbătoresc “Thanksgiving Day”, o sărbătoare a familiei, preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă.

A fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință pentru recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure.

 În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt: curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb și plăcintă de dovleac.

Joi, pe 28 noiembrie, la American Corner vom sărbători Thanksgiving Day împreună cu profesori de limbă engleză şi elevi de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi şi Liceul Tehnologic Dumeşti.

Parteneri pentru crearea atmosferei specifice acestei sărbători sunt reprezentanţii fermei de produse bio “Verde Bun” din Voineşti (https://www.facebook.com/verdebuniasi?fref=ts).

Gândurile de mulţumire ale elevilor s-au materializat într-o broşură, pe care o puteţi vizualiza aici.

coperta tx-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s