Audiția muzicală „Ora de muzică: Richard Wagner”

 

Sala de Artă și Colecții speciale a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a organizat miercuri, 27 noiembrie 2013 o audiție muzicală dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea marelui compozitor german Richard Wagner.

O importantă contribuție la inițierea publicului în înțelegerea operei wagneriene a adus-o doamna Adriana Turbatu, profesor de muzică la Liceul Pedagogic “V. Lupu” din Iași, colaboratoare a proiectului “Ora de muzică: Mari aniversări muzicale ale anului 2013”.

Participanții, elevi ai clasei a XI-a de la Liceul Pedagogic “V. Lupu” au fost invitați să asculte uverturi, coruri, preludii și arii celebre din operele: Tannhäuser, Lohengrin, Olandezul Zburător, Maeştrii Cântăreţi din Nürnberg, Parsifal.

Totodată, în cadrul acestei manifestări a fost organizată o expoziție intitulată „R. Wagner”, publicul având ocazia să vizioneze lucrări remarcabile, selectate din colecțiile bibliotecii: cărți, partituri, materiale audio-video. Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s