Sărbătoarea “Sf. Andrei” în suflet de copil

 

Cu scopul promovării tradițiilor românești, Biblioteca Județeană “Gh. Asachi”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași, prin Muzeul Etnografic al Moldovei a organizat o serie de manifestări care să puncteze sarbatorile de iarnă.

Un prim pas îl reprezintă sărbătoarea Sfântului Andrei, considerat ca fiind ocrotitorul poporului român. Este bine să avem o zi în care să ne amintim sau să cunoaștem tradițiile bunicilor, gândindu-ne la vremea copilăriei, la locurile minunate în care am crescut, să petrecem timp  alaturi de famile, de cei dragi. Astfel, în zilele de 25 și 28 noiembrie, la Secția Împrumut pentru copii ne-am întâlnit cu muzeografii Mihaela Onofrei și Ovidiu Focșa, care le-au dezvăluit elevilor de la Școala gimnazială nr.1“Lunca Cetățuii” , Liceul “V Alecsandri” – structura Gh. Asachi și Școala “Carmen Sylva” tainele și simbolurile ce însoțesc sărbatoarea Sfântului Andrei.

În perioda următoare ne vom întalni cu Moș Nicolae, Moș Ajun și Mos Crăciun, pentru alte activități, alături de partenerii  bibliotecii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s